Skip to main content
Hírek

ÚJ TERMÉK!

Szerző: 2020-04-20november 24th, 2021No Comments

IsoteQ PRAKTIK Univerzál

IsoteQ Praktik Univerzál

Ügyfeleink visszatérő kérdése, hogy IsoteQ rendszerű ház esetében hogyan/mivel szigeteljék a nem IsoteQ rendszerből készülő épületszerkezet-részeket (pl. alaptest, zsalukő lábazat, talpszelemen). Olyan megoldásra, hőszigetelő lapokra volt szükség, amelyek ugyanakkor szervesen, lego-szerűen csatlakoznak az IsoteQ hőszigetelt zsalublokkokhoz.

Felmerült a már piacon lévő IsoteQ PRAKTIK rendszerelemek ilyen célú felhasználása, viszont adódott egy probléma: a gyártás során az IsoteQ PRAKTIK hőszigetelő NEOPOR lapokba széles támaszfelületű műanyag talpak kerülnek, melyek akadályozzák a szigetelő panelek méretre, formára vágását.

Ezért alkottuk meg új termékcsoportunkat: az IsoteQ PRAKTIK Univerzált.

Lássuk, hogy mi a különbség a PRAKTIK és a PRAKTIK Univerzál között:

IsoteQ Praktik

IsoteQ PRAKTIK

IsoteQ Univerzál

IsoteQ PRAKTIK Univerzál

Az IsoteQ PRAKTIK építőelemek egyedülálló megoldásai lehetővé teszik, hogy a műanyag betétekbe az építkezés helyszínén helyezzük be a műanyag távtartókat, így alakítva ki a hőszigetelt zsaluformát. Előnyei pl., hogy ugyanakkora térfogaton akár 2,5-szer több blokk szállítható, csökkentve a fuvarköltségeket; változtatható a betonmag vastagsága (15 cm és 20 cm), ezáltal nagyobb teherbíró képességű fal is kialakítható.

Új termékeink számtalan felhasználási lehetőséggel bírnak: pl. alaptest, lábazat vagy talpszelemenek külső szigetelésére szolgálnak, legószerűen kapcsolódva az IsoteQ építőelemekhez. A szigetelő panelek formája, alapanyaga (NEOPOR 2400), sűrűsége (25 kg/m³), hővezetési tényezője (λ=0,029 W/mK) megegyezik a már jól ismert IsoteQ PRAKTIK rendszerelemekkel, viszont nem tartalmaznak műanyag betéteket, így könnyítve meg a szigetelő panelek méretre és formára vágását.

IsoteQ Praktik táblázat
Praktik Univerzál táblázat

További részletek hamarosan!

Leave a Reply