Polisztirol vágógép

Az elmúlt két évtized során többféle módszerrel, eszközzel próbálkoztunk arra vonatkozóan, hogy hogyan lehet építőelemeinket az építkezés helyén méretre vágni pontosan, gyorsan, biztos kézzel és a lehető legkevesebb hulladékkal.

Vastag polisztirol tömb (mint amilyen például az IsoteQ PASSZÍV falelemek 20 centiméteres, magas sűrűségű külső hőszigetelése) fűrésszel történő vágása nehézkes, hiszen a polisztirol tömb elvezeti a fűrész lapját, ezáltal pontatlan lesz a vágás, ráadásul lassú is a munkafolyamat.

Cekásszal történő vágáshoz két, nagy gyakorlattal rendelkező munkás kell, akik a vágandó polisztirol felület két oldalán állva feszítik ki az izzított fűtőszálat; és mivel ennél a módszernél sincs semmilyen megoldás, ami biztosítja, hogy a vágás egyenes legyen, ezáltal sajnos ez a módszer is pontatlan sok esetben.

Videónkban bemutatjuk cégünk által használt polisztirolvágó-gépet, amely fél kézzel, villámgyorsan méretpontos vágást biztosít, akár IsoteQ PASSZÍV falelem esetén is.

A polisztirol vágógép többféle méretben elérhető. Paraméterei:

Vágható vastagság: 35 cm
Vágható magasság: 135 cm
Súly: 22 kg
Vágási lapszög: 15° – 90°
Könnyen hordozható, mindenféle szögben lehet vele vágni, összecsukható.

IsoteQ Kölcsönző elem vastagsága

Ne feledje: elemeink 5 centiméterenként vághatóak, hiszen a legoszerű kapcsolódási pontok 5 centiméterenként helyezkednek el.

IsoteQ Kölcsönző elem vastagsága

Az optimális raszterméret 25 centiméter, hiszen ez esetben a vágott elemdarabok két darab műanyag átkötőt tartalmaznak, miáltal ellenállnak a betonnyomásnak.

Érdekli a polisztirolvágó-gép kölcsönzése?

Kapcsolat

Faltámasz IsoteQ építési rendszerekhez

Az IsoteQ falazat kézi betonozása során jellemzően két-három soronként halad a kivitelező, de lehetőség van nagyobb léptékű, akár teljes falszakaszok kitöltésére is, pumpával történő betonozás segítségével.

Ebben az esetben azonban szükség van aljzathoz széles támaszfelületen, csavarokkal rögzített faltámaszok használatára, melyek a pumpával történő betonozás közben biztosítják a kellő stabilitást, megakadályozzák a falazat elmozdulását és állványként is üzemelnek.

Faltámasz IsoteQ építési rendszerekhez Épületszerkezeti Csomóponti Rajzok
IsoteQ Kölcsönző faltámasz
IsoteQ Kölcsönző faltámasz

A falazat függőleges síkja a faltámaszok menetes szárú, állítható toldalékjával milliméter pontosan beállítható.

IsoteQ Kölcsönző faltámasz

A függőlegesen kicsúsztatható betétek segítségével akár 3,5 m magas IsoteQ fal is megtámasztható.

IsoteQ Kölcsönző faltámasz

A faltámasz vízszintes állására pallót teríthetünk, amely így állványként üzemel, megkönnyítve a magasabb falszakaszok építését.

Faltámaszok akció közben:

Érdekli a faltámasz kölcsönzése?

Kapcsolat