02, máj 2008
Közzétette: IsoteQ

Jürgen Trittin német szövetségi környezetvédelmi miniszter az új nemzeti klímavédelmi stratégia keretében növelni kívánja a lakástulajdonosok támogatását környezetvédelmi célokat szolgáló modernizálásokhoz

“Nagy szerepet szánunk az olcsó hiteleket kínáló ingatlan modernizálási programoknak a kiotói klímaegyezmény célkitűzéseinek teljesítésében.” A kiotói protokoll február 16-án lép hatályba. Jelenleg 360 millió euró áll rendelkezésre a főként olaj- és gázégetésből származó háztartási széndioxid kibocsátás csökkentésének elősegítéséhez. Az összeg forrása az ökoadó.

A kiotói egyezményben lefektetett vállalás teljesítéséhez 2012-ig évente egymillió tonnával kell csökkenteni a szolgáltatási szektor, a közlekedés és a magán háztartások széndioxid kibocsátását. További tíz millió tonnával kell évente csökkenteni a termelőipar és az energiaipar széndioxid kibocsátását az emissziós jogosítványok kereskedelme révén.

Németország a hat legveszélyesebb klímakárosító gáz kibocsátásának 21 százalékos csökkentését vállalta magára 2012-ig az 1990-es szinthez képest a kiotói egyezményben. Ebből a környezetvédelmi minisztérium számításai szerint már 19 százalékpontot sikerült teljesíteni.

Forrás: www.greenfo.hu