Miért az IsoteQ®?

image

 

neopor_22

A NEOPOR IsoteQ® rendszer

Világszerte gyorsan és hosszútávon növekednek az energiaköltségek. Ha jelentős megtakarítást akarunk elérni, nyilvánvaló, hogy a fűtés problematikájával kell kezdeni. E technológia kifejlesztését a takarékosság, a gyors, akár saját kezű kivitelezhetőség határozza meg. A fejlett országokban rohamosan gyorsul a különféle polisztirol technológiákon alapuló masszívszerkezetes építési módszerek térnyerése. Ezek legfontosabb közös jellemzője, hogy belső tereik mikroklímája minőségileg jobb, üzemeltetésük lényegesen kedvezőbb, s építési költségük kevesebb, mint a fejlesztett hagyományos épületeké.

Hatékony energiafelhasználás

Az IsoteQ® falak hő-átbocsátási képessége U=0,26 W/m2K -tól U=0,11 W/m2K-ig fokozható. Ez egy rendkívül kedvező érték, így az IsoteQ® falak jelentősen magasabb teljesítményszintje lehetővé teszi akár passzívházak kialakítását.

Kellemes mikroklíma

A minél tökéletesebb levegő-minőségért belül gipsz, vagy gipszkarton burkolatot alkalmazunk, egy sokkal komfortosabb mikroklímát alakíthatunk ki, mint egy hagyományos mész-habarcs vakolattal.

Teherbírás és biztonság

kornyezetbaratkep_Az IsoteQ® rendszerű épületek több mint 5-ször erősebbek, mint a hagyományos szerkezetű épületek. Ez azt eredményezi, hogy az IsoteQ® fal sokkal jobban ellenáll földrengésnek vagy speciális igénybevételnek. A vizsgálatok alapján IsoteQ® fal tűzvédelmi osztályba sorolása: B-REI 30.
Környezetbarát felhasználás

Az IsoteQ® rendszerből épült épületeket évszázadokra tervezték. Az IsoteQ® falak alkalmazásával megőrizzük az értékes természeti kincseket és hatékony energia felhasználása révén csökken a gáz, illetve áramfogyasztás. Az IsoteQ® rendszer alkalmazásával elősegíthetjük a környezetbarát épületek elterjedését.