Energiatanúsítványok Készítése

 

Mint az már köztudott, az építési engedélyezési tervek készítése során az épületek energetikai jellemzőinek meghatározását a 7/2006. (V. 24.) TNM rendelet alapján kell végezni, 2006. szeptember 1-jét követően.

A vonatkozó kormányrendelet értelmében 2009. január elsejétől az új épületek esetében a használatbavétel engedélyezéséig kötelező energetikai tanúsítványt készíttetni, meglévő épület esetében eladáskor vagy egy évnél hosszabb időre szóló bérbeadáskor, illetve 1000 m2-nél nagyobb hasznos alapterületű hatósági rendeltetésű, állami tulajdonú közhasználatú épületek esetében. A már meglévő épületek esetén a tanúsítvány készíttetése is csak 2011. december 31-ig önkéntes, azaz 2012. január 01-től kötelezővé válik.

2011. szeptember 01-től az IsoteQ® GROUP új szolgáltatásaként vállaljuk IsoteQ® rendszerű épületek Energia Tanúsítványának (ET) elkészítését.

Példának tekintse meg egy már megvalósult családi ház minta-energia tanúsítványát.

Jól látható, hogy a 131,26 m² bruttó alapterületű, egyszintes, IsoteQ® PLUSZ-ból épült családi ház is könnyedén teljesíti az A+ kategória kritériumait. Az épület fatüzelésű, 25 kW-os, vízteres kandallóval, mennyezetfűtéssel van ellátva; éves fűtési-hűtési költsége bruttó 80.000 HUF!

Kérje árajánlatunkat Energia Tanúsítvány elkészítésére publikus elérhetőségeinken.

Tudja-e, hogy mi az IsoteQ® Öko Kulcs™ Tanúsító Rendszer?>>